Sietske Scholten

  • 9 maart 2015 |
  • 0 x bekeken|

Sietske Scholten (1982) is een literair thrillerauteur met een feilloos gevoel voor de rafelrandjes van de menselijke interactie. Haar verhalen kenmerken zich door talloze onverwachte wendingen, meeslepende situaties en ijzersterke plots. Opgeleid tot theaterdocent weet Sietske Scholten in haar verhalen de personages in ieder detail tot leven te wekken, wat haar boeken tot regelrechte pageturners maakt.

‘In mijn verhalen probeer ik zo dicht mogelijk de emoties te benaderen van mijn personages. Door heftige ervaringen in mijn privéleven, waaronder de doodgeboorte van mijn middelste kind en het ziekteproces van mijn partner en haar uiteindelijke dood, heb ik extreme emoties ervaren die mij nu de mogelijkheid geven om tijdens het schrijven woorden te geven aan de meest uiteenlopende gevoelens. Ik hoor regelmatig terug van lezers dat ze tijdens het lezen van mijn boeken alles om zich heen vergeten, dat ze daadwerkelijk in de huid kruipen van de hoofdpersoon en iedere emotie ervaren als levensecht, alsof ze het zelf meemaken. Die intensiteit zorgt voor het opdrijven van de spanning.’
-Sietske Scholten

Op dit moment zijn er twee literaire thrillers van Sietske Scholten gepubliceerd: ‘De fatale uitweg’ en ‘De schaduw van Elvira’. De publicatie van haar derde thriller ‘Nu of nooit’ wordt verwacht in de loop van 2018. Vanaf oktober 2017 start Sietske Scholten met de voorpublicatie van haar nieuwste literaire thriller ‘Tabula rasa’. Deze thriller is middels een abonnement (een eenmalige betaling van € 4,99) acht weken lang iedere werkdag te volgen op Blogroman.nl.

In 2016 publiceerde Sietske Scholten de nagenoeg autobiografische roman ‘Beet’, waarbij ze haar eigen ervaring van de afgelopen jaren vormgaf in een meeslepend verhaal over twee geliefden die door de ziekte van Lyme geen andere mogelijkheid meer zien dan elkaar los te laten. Klik hier voor meer info.

Alle boeken van Sietske Scholten zijn verkrijgbaar als paperback en ebook via iedere boekhandel in Nederland, België en online, waaronder hier in de webshop van Blogroman.

Biografie:
Sietske Scholten is op 12 januari 1982 in Zaandam geboren en opgegroeid op een woonboerderij in Westzaan. Na het behalen van haar HAVO-diploma aan het Zaanlands Lyceum ging zij naar de PABO in Alkmaar, die zij drie jaar later met goed gevolg afrondde, waarna zij begon aan de opleiding tot Theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. Vier jaar later studeerde zij af en vestigde zich in Deventer.
Jarenlang combineerde zij haar werk als leerkacht in het basisonderwijs met het doceren van theater aan kinderen en jongeren. Inmiddels werkt Sietske Scholten als schrijfster en zorgt ze voor haar twee jonge kinderen